Ontdek de Unieke Natuur van Tasmanië

Tasmanië, een eilandstaat in Australië met een oppervlakte van 68,491 vierkante kilometer, wordt niet alleen gewaardeerd om zijn adembenemende schoonheid, maar ook om zijn unieke karakter. Hoewel de vergelijkingen met het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland vaak gemaakt worden, biedt Tasmanië een eigen en bijzondere ervaring. Het diverse landschap van Tasmanië nodigt wandelaars uit om maar liefst 1500 kilometer aan wandelpaden te verkennen, verdeeld over 19 nationale parken.

Reizigers kunnen onderweg genieten van 1617 prachtige stranden en 334 eilanden rondom het hoofdeiland. Een van de zeer indrukwekkende natuurverschijnselen in Tasmanië is de majestueuze Mount Wellington bij Hobart, die met zijn 1271 meter de stad overschaduwt. De natuur op het eiland wordt met een indrukwekkende score van 9,3 hoog gewaardeerd en bezienswaardigheden krijgen een gemiddelde beoordeling van 8,8. Tasmanië biedt een ongerept openluchttheater waar avonturiers kennis kunnen maken met de unieke flora en fauna van dit bijzondere eiland, waaronder de kenmerkende Tasmaanse duivel.

De beste tijd om van de Tasmaanse natuur te genieten is tijdens de zomermaanden van december tot februari, wanneer het weer aangenaam is. Tijdens deze periode bieden de nationale parken, die veertig procent van Tasmanië beslaan, perfecte mogelijkheden om een tent op te zetten en volledig op te gaan in de ongerepte natuur. De combinatie van het diverse landschap, de rijke geschiedenis, en de prachtige natuur maakt van Tasmanië een topbestemming voor natuurliefhebbers en avonturiers.

De Schitterende Nationale Parken van Tasmanië

Tasmanië herbergt enkele van de meest indrukwekkende nationale parken in Australië. Van majestueuze bergen tot kleurrijke kustlijnen, deze parken bieden een scala aan natuurlijke wonderen die bezoekers blijven verbazen. Ontdek hier de hoogtepunten van Cradle Mountain en Freycinet National Park, twee absolute toppers in het Tasmaanse landschap.

Cradle Mountain

Cradle Mountain, een juweel in het noordwesten van Tasmanië, biedt bezoekers adembenemende uitzichten en talloze wandelmogelijkheden. Dit park, dat sinds 1922 bestaat, beslaat een gebied van 1612 km² en is beroemd om zijn diversiteit aan flora en fauna. Ongeacht het seizoen kunnen wandelaars genieten van bezienswaardige routes zoals de Enchanted Walk en Dove Lake Circuit. Zowel de gevarieerde Tasmaanse alpine flora als de overvloedige regenwoudsoorten maken Cradle Mountain tot een eldorado voor natuurliefhebbers.

“De Overland Track, een van de bekendste wandelroutes van Australië, biedt wandelaars de kans om diverse landschappen, zoals bossen, bergen en watervallen te bewonderen tijdens een zesdaagse tocht. Hoogtepunten zijn onder meer Mount Ossa, de hoogste piek van Tasmanië (1617 meter), en het serene Lake St. Clair.”

Het park herbergt ook tal van dieren zoals wallabies, wombats en de zeldzame Tasmaanse duivel, wat het een hotspot maakt voor wie Tasmaanse fauna wil ontdekken. De entreeprijs voor de Overland Track tijdens het hoogseizoen bedraagt 160 AUD per persoon, en de route sluit perfect aan bij de avontuurlijke geest van Tasmanian culture.

Freycinet National Park

Freycinet National Park, gelegen aan de oostkust van Tasmanië, is een lust voor het oog met zijn spectaculaire kustlijn en indrukwekkende granieten toppen zoals The Hazards. Dit park biedt meer dan 300 dagen zon per jaar, vergelijkbaar met het zuiden van Frankrijk, wat zorgt voor ideale condities om van zijn natuurlijke pracht te genieten.

De bekende activiteiten in Freycinet omvatten wandelingen naar het betoverende Wineglass Bay, kajakken en bergbeklimmen. Coles Bay wordt geprezen om zijn klimkansen, waarbij de roze granieten rotsen van The Hazards een uitdaging bieden voor ervaren klimmers. Bezoekers kunnen ook kamperen in Wineglass Bay en wallabies spotten tijdens de vroege ochtenduren voor een intieme ervaring met de Tasmaanse natuur. Freycinet wordt geprezen om zijn toegankelijkheid en betaalbaarheid, wat het een aantrekkelijke bestemming maakt voor zowel lokale als internationale toeristen.

  1. Wandeltochten: Ontdek prachtige wandelroutes met adembenemende uitzichten.
  2. Kustavonturen: Geniet van kajakavonturen langs de prachtige kustlijn.
  3. Beklimmingen: Beleef de uitdaging van klimmen op de granieten toppen van The Hazards.

Met een general rating van 7.5, met hoge punten voor natuur en stranden, en een wat lagere score voor wildlife en activiteiten, biedt Freycinet National Park een rijke mix van bezienswaardigheden en avonturen. Het is een essentiële aanvulling op de reis van elke avontuurlijke ziel die geïnteresseerd is in de unieke Tasmaanse cultuur en de schitterende Tasmanian wildlife.

De Tasmaanse Duivel: Een Unieke Bewoner

De Tasmaanse duivel is een fascinerende en unieke bewoner van Tasmanië. Ze zijn de grootste vleesetende buideldieren ter wereld en variëren in grootte van ongeveer 55-65 cm lang en 25-30 cm hoog, met gewichten tussen 4 en 14 kilogram.

De Gevaarlijke Situatie van de Tasmaanse Duivel

Helaas verkeert de Tasmaanse duivel in gevaar door verschillende bedreigingen. Ze voeden zich voornamelijk als aaseter en leggen tijdens een nachtelijke jacht tot 16 kilometer af. Ongeveer 90% van de Tasmaanse duivel-populatie is in de afgelopen 25 jaar slachtoffer geworden van de Devil Facial Tumour Disease (DFTD), een zeldzame en dodelijke huidkanker. Hierdoor is de Tasmaanse duivel momenteel een beschermde en met uitsterven bedreigde diersoort in Australië en Tasmanië.

Kenmerk Details
Grootte 55-65 cm lang, 25-30 cm hoog
Gewicht 4-14 kg
Voeding Aaseter, tot 16 km per nacht
Bedreiging DFTD, 90% populatie aangetast

Wildreservaten en Beschermingsinspanningen

In wildreservaten zoals Devils@cradle wordt er hard gewerkt aan de beschermingsinspanningen om deze intrigerende soort te behouden. Deze parken bieden een veilige habitat voor de Tasmaanse duivels, waarbij ze beschermd worden tegen de schadelijke effecten van ziektedreigingen. Daarnaast is er immunotherapie ontwikkeld die veelbelovend lijkt om besmette en zieke Tasmaanse duivels te genezen.

Naast de Tasmaanse duivel, is Tasmanië ook bekend om de uitgestorven Tasmaanse tijger (Thylacine). De geschiedenis van deze diersoort en de beschermingsinspanningen bieden belangrijke lessen voor het behoud van biodiverse ecosystemen in de regio.

Al met al toont Tasmanië’s ogrom aan beschermingsinspanningen en natuurbeschermingsprojecten het voortreffelijke werk dat wordt gedaan om de Tasmaanse duivel en andere unieke soorten te beschermen.

Ervaar de Southern Lights

Tasmanië biedt een adembenemend natuurspektakel, de Southern Lights, ook bekend als Aurora Australis. Dit indrukwekkende lichtfenomeen, dat vaak in verband wordt gebracht met de poolgebieden, betovert de hemel van Tasmanië met schitterende kleuren en vormen. Een onvergetelijke ervaring voor iedere liefhebber van natuurspektakels.

Beste Tijd en Plaatsen om de Southern Lights te Zien

Voor optimaal genieten van de Southern Lights is de Tasmaanse winter, vooral de maand september, de beste tijd om te bezoeken. Tijdens deze periode zijn de kansen het grootst om de lucht gevuld te zien met betoverende kleuren. Verschillende locaties in Tasmanië bieden een voortreffelijk uitzicht, waaronder de verhoogde ligging van Mount Wellington.

Natuurspektakel bij Mount Wellington

Mount Wellington, een populaire bestemming voor Tasmanian tourism, biedt een panoramisch uitzicht dat ideaal is voor het bewonderen van de Southern Lights. Vanaf deze bergtop, dichtbij Hobart, kunnen bezoekers genieten van een ongeëvenaard natuurspektakel. De combinatie van het stadslandschap met de kracht van de natuur zorgt voor een unieke ervaring die elke reiziger zou moeten meemaken.

Cultuur en Geschiedenis van Tasmanië

Tasmanië, een eiland dat bekend staat om zijn indrukwekkende natuur en wilde fauna, biedt ook een rijke historische en culturele achtergrond. Dit komt het meest tot uiting in de hoofdstad, Hobart, en de historische site van Port Arthur.

De Stad Hobart

Hobart, de schilderachtige hoofdstad van Tasmanië, is rijk aan koloniale geschiedenis en hedendaagse kunst. Een van de must-see attracties is het Museum of Old and New Art (MONA). Dit museum trekt kunstliefhebbers van over de hele wereld met zijn unieke collecties. Daarnaast bieden de historische gebouwen en straten van Hobart een fascinerende blik op Tasmanian history en Tasmanian culture. De stad heeft ongeveer 571,165 inwoners en biedt een charmante mix van oud en nieuw.

Hobart culturele site

Het Historische Port Arthur

Port Arthur, gelegen op het Tasman-schiereiland, is een van de best bewaarde historische gevangeniskoloniën in Australië en speelt een cruciale rol in de Tasmanian history. Het biedt bezoekers een rijk verhaal van koloniale ongerijmdheden en vormt een levend museum dat inzicht geeft in de cultuur van Tasmanië. Het terrein bestaat uit meer dan 30 historische gebouwen en ruïnes die een diepgaand inzicht bieden in de omstandigheden waarin de gevangenen leefden.

“De beste manier om geschiedenis te begrijpen is door de verhalen te beleven in de locaties waar ze plaatsvonden.” – Bezoeker Port Arthur Historic Site

Naast de historische inzichten die Port Arthur biedt, zorgt de natuurlijke schoonheid van het gebied ervoor dat het een niet te missen bestemming is tijdens een reis door Tasmanië. De UNESCO-werelderfgoedstatus van het gebied draagt bij aan het behoud en de bescherming van deze onmisbare historische site.

Wildlife Spotten in Tasmanië

Tasmanië is een paradijs voor natuurliefhebbers en biedt talrijke mogelijkheden voor het spotten van wildlife. Dit eiland herbergt een rijke biodiversiteit die bezoekers uitnodigt om exotische dieren in hun natuurlijke omgeving te ontdekken.

Door de verscheidenheid aan habitats, van bossen tot kustgebieden, kunnen bezoekers een scala aan dieren spotten. Vogelliefhebbers zullen genieten van de unieke kans om de Tasmanian Nativehen en de Green Rosella te zien. De kleurrijke Scarlet Robin is ook een veelvoorkomend gezicht.

Naast vogels is ook de zoogdierpopulatie indrukwekkend. Tijdens wandelingen in de nationale parken van Tasmanië, zoals Cradle Mountain en Mount Field National Park, kunnen bezoekers dieren zoals wallaby’s, slangen, mierenegels en buidelratten tegenkomen. In het Peter Murrell Conservation Area kun je zelfs de zeldzame Eastern quoll spotten.

“De rijke biodiversiteit van Tasmanië maakt het mogelijk om exotisch wildlife te spotten, variërend van kleurrijke vogels tot zoogdieren die het platteland bewonen.” – Natuurkenner tevreden bezoeker

Locatie Soorten Wildlife Hoogtepunt
Cradle Mountain Wallaby’s, mierenegels, Tasmanian Devils Majestueuze wandelingen
Mount Field National Park Buidelratten, Tasmanian Nativehen, Green Rosella Adembenemende natuur
Peter Murrell Conservation Area Eastern quoll, Scarlet Robin Unieke ontmoetingen

Met zijn 19 nationale parken, 334 eilanden, en 1617 stranden biedt Tasmanië een breed scala aan spotmogelijkheden in de natuur. Of je nu wandelt door de bossen, langs de kust, of door wetlands, je zult verrast zijn door het aantal verschillende soorten wilde dieren.

De Bezienswaardigheden van Bruny Island

Bruny Island is een populaire bestemming voor natuurliefhebbers in Tasmanië dankzij de gevarieerde wildlife en diverse activiteiten. Het eiland biedt talloze avonturen voor bezoekers die willen genieten van de prachtige natuur en lokale lekkernijen.

De Neck

Een van de iconische bezienswaardigheden op Bruny Island is The Neck. Dit smalle stuk land verbindt de noordelijke en zuidelijke delen van het eiland en biedt een schilderachtig uitzicht vanaf de houten trappen. Het is een perfecte plek om te genieten van de zonsondergang en om pinguïns te spotten wanneer ze aan land komen na een dag vissen.

Wildlife en Activiteiten op Bruny Island

Bruny Island staat bekend om zijn rijke wildlife. Hier kunnen reizigers albino wallabies, zeesterren en tal van vogelsoorten zien. Hoewel albino wallabies moeilijk te spotten zijn, maakt de verscheidenheid aan andere dieren en activiteiten dit goed. Van wandelingen op de Hazel Beach Trail tot avontuurlijke tours zoals de Fluted Cape Walk, er is voor ieder wat wils. Daarnaast zijn er rondvluchten beschikbaar voor een adembenemend vogelperspectief op het eiland.

Verse oesters en andere lokale delicatessen zijn een must-try voor elke foodie. Bezoekers kunnen ook deelnemen aan populaire tours zoals de Hobart: Bruny Island gastronomische sightseeing-dagtour, die lovende beoordelingen heeft ontvangen.

Tour Aantal Beoordelingen
Hobart: Bruny Island gastronomische sightseeing-dagtour 474
Hobart: Bruny Eiland Avontuur met Lunch & Vuurtoren Tour Onbekend
Launceston: ontdekkingscruise in de ochtend of middag van 2,5 uur 204

Bezoekers betalen slechts $30 voor de ferryrit naar Bruny Island met een auto, wat het een betaalbare en onvergetelijke ervaring maakt.

Tasmanian

Tasmanië biedt een fascinerende mix van natuurlijke schoonheid en avontuurlijke mogelijkheden. Een Tasmanian adventure door dit eiland onthult een wereld van unieke natuur en onontdekte schatten. Het eiland herbergt talloze nationale parken en beschermde gebieden die een essentieel onderdeel vormen van de Tasmaanse biodiversiteit.

De Tasmaanse duivel (Sarcophilus harrisii) is bijvoorbeeld een iconische bewoner van dit gebied. Deze soort wordt gecategoriseerd als bedreigd, voornamelijk door de uitbraak van de duivelgezichtstumorziekte (DFTD). Hierdoor werd de Tasmaanse duivel in 2008 officieel als bedreigd verklaard. Ondanks de lage genetische diversiteit van de soort en de beperkte genenstroom tussen verschillende populaties, vinden er toch elementen van uitwisseling plaats tussen genetisch verschillende subpopulaties.

De fauna van Tasmanië is niet alleen uniek, maar biedt ook fascinerende reproductieve cycli. Zo kunnen vrouwelijke Tasmaanse duivels driemaal per paringsseizoen ovuleren en zijn circa 80% van de tweejarige vrouwtjes jaarlijks zwanger. Gedurende hun vier vruchtbare seizoenen produceren deze vrouwtjes tussen de 20 en 30 jongen, hoewel slechts enkelen overleven door de hevige concurrentie voor de beperkte aantal tepels in de buidel.

Tasmanië onderscheidt zich ook door zijn rijke culturele historie, waar families diepgeworteld zijn over vele generaties. Het eiland staat bekend om zijn innovatieve geest, waaronder de uitvinding van permacultuur en wave-piercing catamarans. In de hedendaagse samenleving is de diversiteit opmerkelijk; mensen van over de hele wereld bouwen een betekenisvol leven op in Tasmanië waar de verbinding met de natuur zeer sterk is.

Kenmerk Details
Bevolking 571,165 (2022)
Oppervlakte 68,402 km²
Hoogste punt Mount Ossa (1,617 meter)
GSP AU$32.102 miljard (2020)
Inkomensongelijkheid (Gini) 44.8
HDI 0.921
Beschermde gebieden 42% van het landoppervlakte
Belangrijkste industrieën Toerisme, landbouw, aquacultuur, onderwijs, gezondheidszorg

Voor avonturiers en natuurliefhebbers biedt een bezoek aan Tasmanië een onvergetelijke ervaring. Of het nu gaat om het verkennen van de rijke flora en fauna, genieten van plaatselijke wijnroutes, of simpelweg het onderdompelen in de unieke natuur van het eiland, dit stukje Australië stelt nooit teleur. Begin je volgende Tasmanian adventure en ontdek waarom dit eiland een schatkamer is van natuurlijke wonderen en culturele diepgang.

Avonturen in het Mount Field National Park

Het Mount Field National Park is een betoverende bestemming voor natuurliefhebbers die de unieke Tasmanische flora en fauna willen verkennen. Dit park biedt talloze mogelijkheden voor avontuurlijke dagtochten, buitenactiviteiten, wandel- en trektochten.

Unieke Flora en Fauna

Een van de hoogtepunten van een bezoek aan het Mount Field National Park is de rijke diversiteit aan flora en fauna. Bezoekers kunnen hier werkelijk genieten van alles wat de natuur te bieden heeft. Of het nu gaat om het bekijken van exotische bloemen of het voeren van forel en zalm, dit park laat je de natuurlijke schoonheid van Tasmanië op een intieme manier ervaren. Er zijn talloze recensies die de bewondering van de bezoekers voor de natuur in dit park benadrukken.

Wandelroutes en Uitzichten

Dit park is bij uitstek geschikt voor wandelliefhebbers. Het biedt verschillende wandelroutes die variëren in moeilijkheidsgraad, zodat er voor ieder wat wils is. Een populaire route is de gemakkelijke wandeling van ongeveer 1 km over een verharde ondergrond, waarin bezoekers kunnen genieten van de adembenemende uitzichten en watervallen zoals de beroemde Russell Falls. De wandelroutes laten je niet alleen genieten van het landschap, maar ook van de rijke biodiversiteit, wat het Mount Field National Park een onvergetelijke ervaring maakt.

Mount Field National Park

Activiteiten Beschrijving
Ochtendthee Een ontspannen activiteit waar bezoekers kunnen genieten van licht ontbijt en het prachtige uitzicht.
Voeren van Forel en Zalm Interactieve ervaring in de zalmvijvers van het park, inbegrepen bij de dagtocht.
Wandelroutes Een scala aan wandelroutes, variërend van korte, makkelijke wandelingen tot meer uitdagende trektochten.
Russell Falls Een van de meest iconische watervallen van Tasmanië, gemakkelijk bereikbaar via een verharde wandelroute.

Dit alles maakt Mount Field National Park een topbestemming voor reizigers die op zoek zijn naar avontuur en de natuurlijke schoonheid van Tasmanië diepgaand willen ontdekken. Met de optie om een eigen gids te maken en eenvoudig tot 24 uur van tevoren te annuleren, is een bezoek aan dit park zowel flexibel als lonend.

Geniet van de Tasman Peninsula

De Tasman Peninsula is een waar paradijs voor liefhebbers van kustlijnen en adembenemende natuur. Met zijn rotsachtige kusten en weelderige groene landschappen biedt de Tasman Peninsula een schat aan natuurlijke schoonheid die je nergens anders vindt. Of je nu geniet van het uitzicht op de dramatische kliffen of de rustige wateren, deze regio is een lust voor het oog.

Prachtige Kustlijnen en Natuur

De kustlijnen van de Tasman Peninsula zijn spectaculair en trekken jaarlijks een groot aantal bezoekers. Bezoekers worden beloond met een panoramisch uitzicht op de ruige rotspunten en de uitgestrekte oceaan. De natuurlijke schoonheid hier is niet alleen visueel verbluffend maar ook rijk aan biodiversiteit, met verschillende soorten flora en fauna die deze regio hun thuis noemen.

Wandelmogelijkheden en Bezienswaardigheden

Voor wandelliefhebbers is de Tasman Peninsula een droom die uitkomt. De regio biedt tal van wandelmogelijkheden, variërend van de gemakkelijke wandelingen langs de kust tot uitdagende tochten door indrukwekkende landschappen. Enkele van de populairste wandelroutes zijn de Three Capes Track en de Cape Hauy Walk, die beide adembenemende uitzichten op de kustlijnen en unieke natuurlijke architecturen bieden.

Hieronder vindt u een overzicht van populaire wandelroutes en hun hoogtepunten:

Wandelroute Hoogtepunten Moeilijkheidsgraad
Three Capes Track Spectaculaire kliffen, uitzicht op de oceaan Gemiddeld
Cape Hauy Walk Adembenemende rotspunten, natuurformats Moeilijk
Tasman Arch en Devil’s Kitchen Unieke rotsformaties, geologische wonderen Gemakkelijk

Naast wandelen zijn er ook tal van andere bezienswaardigheden op de Tasman Peninsula, zoals historische sites en uitkijkpunten die een kijkje geven in het rijke verleden en de cultuur van het gebied. Deze unieke combinatie van kustlijnen, natuur en wandelmogelijkheden maakt de Tasman Peninsula tot een onmisbare bestemming.

De Charme van Launceston

Launceston, de op een na grootste stad van Tasmanië, heeft de reiziger veel te bieden. In 2022 uitgeroepen tot de Australische ‘town of the year’, is deze stad beroemd om zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en, natuurlijk, de lokale markten die elke zaterdag worden gehouden. Launceston is een ware schatkist van Tasmanian specialiteiten en trekt reizigers vanwege zijn unieke mix van moderne charme en historische diepgang.

Gastronomie en Wijnroutes

De stad staat bekend om zijn uitstekende gastronomie. Bezoekers kunnen genieten van diverse restaurantjes die heerlijke gerechten serveren gemaakt van verse, lokale ingrediënten. De nabijgelegen Tamar Valley biedt wijnroutes waar men kan proeven van diverse, bekroonde wijnen. Een bezoek aan de wijnhuizen hier is een must voor elke wijnliefhebber, aangezien de wijnroutes van Launceston enkele van de beste Tasmaniaanse wijnen bieden.

Nabijgelegen Bezienswaardigheden

Naast gastronomie, biedt Launceston ook een scala aan bezienswaardigheden vlakbij. Cataract Gorge, een adembenemende kloof met wandelpaden en een zwembad, is slechts een korte rit vanuit het centrum. Voor degenen die meer willen weten over de Tasmanian specialiteiten, is het Queen Victoria Museum & Art Gallery een bezoek waard. Hier krijgt men een diepgaand inzicht in zowel de natuurlijke als culturele geschiedenis van Tasmanië.

Bicheno: Blauw Pinguïns en Meer

Bicheno, een charmant dorpje gelegen in het noordoosten van Tasmanië, biedt bezoekers een unieke kans om dichtbij de natuur te komen. Dit kustplaatsje, 185 km ten noordoosten van Hobart, heeft een bevolking van slechts 950 mensen, maar herbergt een rijke natuurlijke schoonheid en diverse attracties. Laten we enkele van de hoogtepunten van Bicheno verkennen.

De Bicheno Blowhole

Een van de meest iconische bezienswaardigheden in Bicheno is de Bicheno Blowhole. Dit natuurlijke fenomeen trekt bezoekers door de krachtige waterstralen die door de rotsspleten omhoog worden gestuwd. Het is een spectaculaire plek om de krachten van de natuur te aanschouwen, vooral tijdens ruwe zee. Bicheno Blowhole zorgt voor dramatische fotomomenten en is daarmee een favoriet onder fotografen en natuurliefhebbers.

Fish and Chips bij The Gulch

Na een avontuurlijke dag bij de Bicheno Blowhole, is er niets beters dan te ontspannen met wat heerlijke lokale lekkernijen. The Gulch staat bekend om zijn verse fish and chips, een culinaire must-try voor elke bezoeker. Gelegen aan de kust, biedt The Gulch een schilderachtig uitzicht terwijl je geniet van een authentieke smaak van Tasmanië.

Naast deze culinaire ervaring, is Bicheno ook beroemd om zijn blauwe pinguïns. Deze kleine maar charmante vogels kunnen ’s avonds aan de kust worden gespot terwijl ze terugkeren naar hun nesten. Een begeleide tour biedt een unieke mogelijkheid om deze fascinerende dieren van dichtbij te observeren zonder hun natuurlijke leefomgeving te verstoren.

Attractie Beschrijving Locatie
Bicheno Blowhole Spectaculair waterfenomeen waarin krachtige golven door rotsspleten omhoog schieten. Bicheno, Tasmanië
The Gulch Geniet van heerlijke fish and chips met een prachtig uitzicht op de kust. Bicheno, Tasmanië
Blauwe Pinguïns Observeer deze schattige vogels tijdens hun avondwandeling terug naar hun nesten. Bicheno, Tasmanië

Conclusie

Tasmanië vertegenwoordigt een rijke mozaïek van natuurlijke schoonheid, cultuur, en geschiedenis. Van zijn betoverende nationale parken tot de unieke fauna zoals de Tasmaanse duivel, die helaas te maken heeft met een afname van de bevolking van wel 89% in sommige gebieden door besmettelijke kanker, heeft Tasmanië enorm veel te bieden. Een studie van Hannah V. Siddle, gepubliceerd in de Proceedings of the National Academy of Sciences, onthulde een zorgwekkend gebrek aan variatie in cruciale immuunsysteemgenen bij deze dieren.

Naast zijn natuurlijke wonders, biedt Tasmanië een diepgaande inkijk in de inheemse geschiedenis. Voor de Britse kolonisatie in 1803 had het eiland een bloeiende Aboriginal-bevolking die varieerde van 3,000 tot 15,000 personen. Deze bevolking kelderde dramatisch tot ongeveer 400 individuen tegen 1835. Truganini en Fanny Cochrane Smith worden gezien als de laatste personen van puur Tasmaanse afkomst. Tegen de tijd dat Europa aankwam in de late 1700s, was de Tasmaanse inheemse bevolking verdeeld in verschillende etnische groepen en hun talen zijn helaas volledig verloren gegaan.

Door zijn diverse landschap dat nieuwsgierige reizigers uitnodigt op 1500 kilometer wandelpaden, blijft Tasmanië een openluchttheater dat het ontdekken waard is. Dit alles in acht nemend, biedt het eiland een rijke Tasmaanse ervaring van adembenemende natuurlijke schoonheid en diepe culturele wortels, zoals blijkt uit de archeologische vondsten van menselijke aanwezigheid die teruggaan tot 34,000 BP.