Kostenoverzicht Houten Gevelbekleding: Budgetteringstips

De prijs van houten gevelbekleding per m2 is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de houtsoort, de hoeveelheid, beschikbaarheid, afwerking, montagewijze en profilering. Elke opdrachtgever en elk ontwerp heeft zijn eigen specifieke wensen en randvoorwaarden, wat de prijs per m2 beïnvloedt. In onderstaand overzicht worden de kosten per m2 weergegeven voor verschillende houtsoorten, exclusief onderconstructie, bevestigingsmaterialen, kleurafwerkingen en arbeid. Een gerichte prijsindicatie per m2 is niet zomaar te geven, daarom is het aan te raden om een offerte aan te vragen voor uw specifieke project met gevelbekleding.

Voor de kosten van houten gevelbekleding is het belangrijk om rekening te houden met de materiaal- en aanlegkosten. Factoren zoals de gewenste houtsoort, de afmetingen van de gevel en eventuele extra afwerkingen zoals kleur of coatings beïnvloeden de kosten. Het is raadzaam om meerdere offertes aan te vragen en verschillende leveranciers en aannemers te vergelijken om een realistisch beeld te krijgen van de kosten voor uw specifieke project.

Goedkope houten gevelbekleding kan een aantrekkelijke optie zijn voor wie op zoek is naar een betaalbare oplossing. Er zijn verschillende houtsoorten en behandelingen die minder kostbaar zijn dan andere, terwijl ze nog steeds een goede kwaliteit en duurzaamheid bieden. Door de prijzen van verschillende leveranciers te vergelijken en te kiezen voor een houtsoort die past bij uw budget, kunt u kosten besparen op uw gevelbekleding.

Prijs van houten gevelbekleding per m2

De prijs van houten gevelbekleding per m2 is lastig te bepalen, omdat dit afhangt van verschillende factoren, zoals de houtsoort, de hoeveelheid, beschikbaarheid, afwerking, montagewijze en profilering. Elke opdrachtgever en elk ontwerp heeft zijn eigen specifieke prijs. In onderstaand overzicht worden de indicatieve kosten per m2 weergegeven voor verschillende houtsoorten. Deze prijzen zijn exclusief onderconstructie, bevestigingsmaterialen, kleurafwerkingen en arbeid. Het is aan te raden om een offerte aan te vragen voor een specifieke prijsindicatie voor uw project.

Houtsoort Prijs per m2
Kebony Clear €70-€100
Thermo Fraké €40-€80
Thermo Essen €50-€90
Thermowood Grenen €30-€60
Accoya hout €90-€120

Houd er rekening mee dat deze prijzen slechts indicatief zijn en kunnen variëren op basis van uw specifieke projectvereisten. Het is altijd verstandig om een gedetailleerde offerte aan te vragen om een nauwkeurige prijsindicatie te krijgen.

Houtsoorten gevelbekleding

Houten gevelbekleding van Hout Demey is een populaire keuze vanwege de warme uitstraling en de mogelijkheid om het materiaal naar wens te bewerken. Er zijn verschillende houtsoorten die geschikt zijn voor gevelbekleding, elk met hun eigen unieke eigenschappen en stijlen.

Kebony

Kebony is een thermisch gemodificeerd hout dat bekend staat om zijn duurzaamheid en natuurlijke uitstraling. Het hout heeft een mooie bruine kleur die na verloop van tijd vergrijst, waardoor het een verouderde uitstraling krijgt.

Thermo Fraké

Thermo Fraké is een thermisch gemodificeerde houtsoort met een donkere kleur en een levendige tekening. Het geeft een moderne en elegante uitstraling aan gevels.

Thermo Essen

Thermo Essen is een thermisch behandelde houtsoort met een lichte kleur en een fijne nerfstructuur. Het hout heeft een natuurlijke uitstraling en biedt een goede weerstand tegen weersinvloeden.

Thermowood Grenen

Thermowood Grenen is een thermisch gemodificeerde houtsoort met een warme kleur en een levendige tekening. Het is duurzaam, milieuvriendelijk en geeft een natuurlijke uitstraling aan gevels.

Accoya hout

Accoya hout is een gemodificeerde houtsoort met uitstekende duurzaamheid en stabiliteit. Het hout is geschikt voor vele toepassingen, waaronder gevelbekleding, en heeft een mooie lichte kleur.

Bamboe

Bamboe is een ecologisch verantwoorde keuze als gevelbekleding. Het materiaal is sterk, duurzaam en heeft een exotische uitstraling.

Douglas hout

Douglas hout is een duurzame houtsoort met een roodbruine kleur en een levendige structuur. Het hout is geschikt voor buitentoepassingen, waaronder gevelbekleding.

Siberisch Lariks

Siberisch Lariks is een duurzame houtsoort met een goudgele kleur en een mooie nerfstructuur. Het hout is goed bestand tegen weersinvloeden en kan zowel onbehandeld als behandeld worden toegepast.

Robinia

Robinia is een inheemse houtsoort met een warme kleur en een rustieke uitstraling. Het hout heeft een hoge duurzaamheidsklasse en is geschikt voor diverse toepassingen, waaronder gevelbekleding.

Ayous

Ayous is een lichte houtsoort met een gelijkmatige structuur en een zachte uitstraling. Het hout is eenvoudig te bewerken en heeft goede isolerende eigenschappen.

Western Red Cedar

Western Red Cedar is een houtsoort met een karakteristieke roodbruine kleur en een levendige nerf. Het hout heeft een natuurlijke weerstand tegen rot en insecten en is daardoor een duurzame keuze voor gevelbekleding.

Padouk

Padouk is een exotische houtsoort met een intense rode kleur die na verloop van tijd vergrijst. Het hout is zeer duurzaam en heeft een luxe uitstraling.

Jaya

Jaya is een tropische houtsoort met een donkere kleur en een fijne nerfstructuur. Het hout heeft een hoge duurzaamheid en is geschikt voor diverse toepassingen, waaronder gevelbekleding.

Thermo Vuren

Thermo Vuren is een thermisch gemodificeerde houtsoort met een lichte kleur en een rechte nerf. Het hout is duurzaam en heeft een natuurlijke uitstraling.

Thermo Radiata Pine

Thermo Radiata Pine is een thermisch gemodificeerde houtsoort met een lichte kleur en een gelijkmatige structuur. Het hout is geschikt voor diverse toepassingen, waaronder gevelbekleding.

Elke houtsoort heeft zijn eigen kenmerken, kleuren en duurzaamheidsklassen. Het kiezen van de juiste houtsoort is essentieel voor het creëren van de gewenste uitstraling en het garanderen van de duurzaamheid van uw gevelbekleding. Neem contact op voor meer informatie en advies over de verschillende houtsoorten voor gevelbekleding.

Kosten van houten gevelbekleding

De kosten voor houten gevelbekleding kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de houtsoort, hoeveelheid, beschikbaarheid, afwerking, montagewijze en profilering. Het is belangrijk om rekening te houden met deze factoren bij het bepalen van de prijs. Gemiddeld liggen de kosten voor houten gevelbekleding tussen de 30 euro per m2 en 120 euro per m2. Deze prijsrange kan nog verder variëren, afhankelijk van de specifieke details en wensen van het project.

De keuze om isolatie achter de gevelbekleding te plaatsen kan ook van invloed zijn op de kosten. Indien u zelf de gevelbekleding plaatst, kunnen de kosten voor installatie- of arbeidsuren lager zijn. Het is daarom raadzaam om een offerte aan te vragen bij een ervaren professional om een specifieke prijsindicatie te ontvangen op basis van uw project.

Let op: de vermelde prijzen zijn exclusief onderconstructie, bevestigingsmaterialen, kleurafwerkingen en arbeid. Deze extra kosten moeten ook in overweging worden genomen bij het bepalen van het totale kostenplaatje voor het bekleden van uw gevel met hout.

Een visuele weergave van de kosten van houten gevelbekleding kunt u zien in onderstaande tabel:

Soort hout Kosten per m2 (gemiddeld)
Kebony €90 – €120
Thermowood Grenen €40 – €60
Douglas hout €35 – €55
Accoya hout €80 – €100
Western Red Cedar €80 – €100

Deze prijzen zijn slechts een indicatie en kunnen variëren. Voor een nauwkeurige prijsopgave en meer informatie over de kosten van houten gevelbekleding voor uw specifieke project, raden wij aan om contact op te nemen met een professionele leverancier of installateur.

Goedkoopste houten gevelbekleding

Wanneer u op zoek bent naar goedkope houten gevelbekleding, kunt u overwegen te kiezen voor een bekleding met een voordeligere houtsoort. Enkele opties zijn bijvoorbeeld Thermowood Grenen, Thermisch gemodificeerd Vuren of Siberisch Lariks. Deze houtsoorten vallen over het algemeen in een lagere prijsklasse, maar hebben wel een lagere duurzaamheidsklasse.

Het is echter belangrijk om de kosten van de gevelbekleding af te wegen tegen de gewenste levensduur en kwaliteit. Hoewel goedkope houten gevelbekleding initieel kostenbesparend kan zijn, kan het op lange termijn nodig zijn om vaker te onderhouden of zelfs de gevelbekleding te vervangen, wat uiteindelijk tot extra kosten kan leiden.

Neem dus zorgvuldig uw budget en vereisten in overweging bij het kiezen van de goedkoopste houten gevelbekleding voor uw project.

goedkope houten gevelbekleding

Goedkope houten gevelbekleding kan een voordelige optie zijn, maar weeg de kosten af tegen de gewenste levensduur en kwaliteit van de bekleding.

Beste houten gevelbekleding

De keuze voor de beste houten gevelbekleding is afhankelijk van uw specifieke wensen en behoeften. Er zijn verschillende houtsoorten die bekend staan om hun duurzaamheid en kwaliteit. Thermohout, hardhout en bamboe worden vaak genoemd als goede opties voor topkwaliteit gevelbekleding. Deze houtsoorten bieden niet alleen een natuurlijke uitstraling, maar zijn ook bestand tegen verschillende weersomstandigheden en hebben een lange levensduur.

Bij het kiezen van de beste houten gevelbekleding is het belangrijk om rekening te houden met meerdere factoren. Ten eerste, overweeg de gewenste esthetiek en uitstraling. Thermohout biedt bijvoorbeeld een warme en natuurlijke uitstraling, terwijl hardhout zoals bankirai of meranti een klassieke en luxe uitstraling heeft. Bamboe daarentegen heeft een unieke nerfstructuur en biedt een eigentijdse uitstraling.

Daarnaast is duurzaamheid een belangrijke overweging. Thermohout is thermisch gemodificeerd en heeft daardoor een verbeterde duurzaamheid en weerbestendigheid. Hardhout en bamboe staan ook bekend om hun duurzaamheid en zijn bestand tegen vocht, insecten en rot.

Tot slot speelt het budget een rol bij het kiezen van de beste houten gevelbekleding. Thermohout is over het algemeen een kosteneffectievere optie dan hardhout en bamboe. Het is belangrijk om de prijs-kwaliteitverhouding in overweging te nemen en te investeren in houten gevelbekleding die voldoet aan uw verwachtingen op het gebied van duurzaamheid en esthetiek.

Houtsoort Duurzaamheidsklasse Uitstraling
Thermohout 1-2 Warm en natuurlijk
Hardhout 1-2 Klassiek en luxe
Bamboe 1-2 Unieke nerfstructuur en eigentijds

Kostenoverzicht verschillende houtsoorten

De kosten per m2 van houten gevelbekleding verschillen per houtsoort. Hieronder vindt u een overzicht van de indicatieve kosten per m2 inclusief btw voor verschillende houtsoorten:

Houtsoort Kosten per m2 (incl. btw)
Kebony Character €90 – €120
Kebony Clear €100 – €130
Thermo Fraké €50 – €70
Thermo Essen €60 – €80
Thermowood Grenen €30 – €50
Accoya hout €80 – €100
Bamboe €70 – €90
Douglas hout €40 – €60
Siberisch Lariks €60 – €80
Robinia €70 – €90
Ayous €80 – €100
Western Red Cedar €90 – €110
Padouk €100 – €120
Jaya €120 – €150
Thermo Vuren €40 – €60
Thermo Radiata Pine €50 – €70

Deze kosten zijn richtprijzen en exclusief onderconstructie, bevestigingsmaterialen, kleurafwerkingen en arbeid. Voor een specifiek kostenoverzicht voor uw project kunt u het beste een offerte aanvragen.

kosten houten gevelbekleding per houtsoort

Houten latten gevelbekleding

Gevelbekleding met houten latten wint snel aan populariteit vanwege de esthetische en functionele voordelen. Houten latten voor gevelbekleding zijn visueel aantrekkelijk en bieden een duurzame en praktische oplossing voor exterieurontwerp. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, afmetingen en afwerkingen en worden vaak gebruikt voor een natuurlijke uitstraling met een moderne twist. Houten latten voor gevelbekleding bieden ook weerstand tegen verschillende weersomstandigheden en hebben een lange levensduur.

De prijzen per vierkante meter voor houten latten kunnen variëren, afhankelijk van de houtsoort, afmetingen en afwerking. Het is belangrijk om de juiste houtsoort te kiezen die past bij uw gewenste esthetiek en duurzaamheidsbehoeften.

Voorbeeld van gevelbekleding met houten latten:

Houtsoort Afmetingen Afwerking Prijs per m2
Western Red Cedar 22×44 mm Geborsteld €55
Accoya hout 28×68 mm Geschaafd €65
Douglas hout 18×55 mm Geschuurd €40

Houten latten gevelbekleding is een populaire keuze vanwege de veelzijdigheid en duurzaamheid ervan. Het voegt een natuurlijke en warme uitstraling toe aan uw woning en biedt tevens bescherming tegen de elementen. Neem contact op met een professional om de mogelijkheden voor houten latten gevelbekleding te bespreken en een offerte aan te vragen voor uw specifieke project.

Waarom kiezen voor ecologische en duurzame houten gevelbekleding?

Het gebruik van ecologische en duurzame houten gevelbekleding biedt vele voordelen. Ten eerste zorgt hout voor een natuurlijke en exclusieve uitstraling die warmte en sfeer toevoegt aan uw woning. Daarnaast is hout gemakkelijk te bewerken en aan te brengen, waardoor u de kleur en afwerking van de gevelbekleding kunt aanpassen naar uw wensen en smaak.

Daarnaast heeft ecologische en duurzame houten gevelbekleding een lange levensduur en is het gemakkelijk te repareren. Hierdoor kunt u jarenlang genieten van een mooie en onderhoudsvriendelijke gevel. Daarnaast kunt u houten gevelbekleding van isolatie voorzien, waardoor uw woning beter geïsoleerd wordt en u energie kunt besparen.

Het is belangrijk om te kiezen voor ecologische en duurzame houtsoorten die afkomstig zijn uit duurzaam beheerde bossen en milieuvriendelijk zijn behandeld. Op deze manier draagt u bij aan het behoud van het milieu en de biodiversiteit. Bovendien kunt u met houten gevelbekleding een duurzame keuze maken voor de lange termijn.

Overweegt u om uw gevel te bekleden met hout? Kies dan voor ecologische en duurzame houten gevelbekleding en profiteer van de vele voordelen die het biedt. Neem contact op voor meer informatie en ontdek welke mogelijkheden er zijn voor uw project.

ecologische houten gevelbekleding

Houtsoorten voor gevelbekleding

Er zijn verschillende houtsoorten die geschikt zijn voor gevelbekleding. Hieronder vindt u een overzicht van enkele inspirerende houtsoorten:

Houtsoort Eigenschappen
Thermo Fraké Warmbruine kleur, duurzaam en vormstabiel
Thermo Ayous Heldere kleur, lichtgewicht en gemakkelijk te bewerken
Kunststof gevelbekleding Onderhoudsvriendelijk, diverse kleuren en texturen mogelijk
Thermo Vuren Lichtgele kleur, duurzaam en milieuvriendelijk
Padouk Roodbruine kleur, zeer duurzaam en natuurlijke uitstraling
Thermo Radiata Pine Gele kleur, duurzaam en gemakkelijk te onderhouden
Bamboe Exotische uitstraling, snel groeiende en hernieuwbare houtsoort
Kebony Character Donkerbruine kleur, duurzaam en krijgt een natuurlijke veroudering
Kebony Clear Lichte kleur, duurzaam en behoudt langdurig zijn uitstraling
Thermo Essen Taankleurige houtsoort, duurzaam en onderhoudsarm
Douglas hout Roodbruine kleur, duurzaam en veelzijdig
Accoya hout Natuurlijke kleur, zeer duurzaam en vormstabiel
Thermo grenen Warmgele kleur, duurzaam en verhoogd isolerend vermogen
Robinia Bruinachtige kleur, zeer duurzaam en rotbestendig
Siberisch Lariks Goudgele kleur, duurzaam en bestand tegen vocht
Western Red Cedar Roodbruine kleur, duurzaam en natuurlijke weerstand tegen insecten
Teak Goudbruine kleur, duurzaam en waterbestendig
Jaya Donkerbruine kleur, duurzaam en heeft een hoge sterkte

Kies de houtsoort die het beste past bij uw gewenste esthetiek en duurzaamheidsbehoeften. Laat u inspireren door de diverse mogelijkheden van houten gevelbekleding.

Inspiratie voor houten gevelbekleding

Inspiratiebeeld van houten gevelbekleding:

Investeer in houten gevelbekleding

Het bekleden van uw gevel met hout is een investering in de toekomst. Hout is een duurzaam bouwmateriaal met een unieke en exclusieve natuurlijke uitstraling. Door te kiezen voor ecologische en duurzame houten gevelbekleding investeert u niet alleen in het behoud van de natuur, maar verbetert u ook de waarde en energiebesparing van uw woning.

Houten gevelbekleding heeft een levensduur van minimaal vijftien jaar en biedt verschillende voordelen:

  • Esthetische aantrekkingskracht: Hout geeft uw woning een warme en natuurlijke uitstraling, wat bijdraagt aan de visuele aantrekkingskracht.
  • Gemakkelijke bewerkbaarheid: Hout is eenvoudig te bewerken en aan te passen aan uw specifieke wensen en ontwerp.
  • Kleuraanpassing: U kunt de kleur van houten gevelbekleding gemakkelijk aanpassen om zo de gewenste uitstraling te bereiken.
  • Reparatiemogelijkheden: Mocht er beschadiging optreden, dan kunt u beschadigde delen van houten gevelbekleding gemakkelijk vervangen of repareren.
  • Isolatiemogelijkheden: U kunt houten gevelbekleding voorzien van isolatie, wat bijdraagt aan energiebesparing en het comfort in uw woning.

Investeer vandaag nog in houten gevelbekleding om te profiteren van de duurzaamheid, esthetiek en waardevermeerdering die het biedt. Neem contact met ons op voor meer informatie en advies over houten gevelbekleding.

Houtsoort Eigenschappen Prijs per m2
Kebony Duurzaam, esthetisch €100
Thermo Fraké Weerbestendig, warme kleur €80
Thermo Essen Sterk, duurzaam €90
Thermowood Grenen Klassieke uitstraling, goede prijs-kwaliteitverhouding €50

Let op: de prijzen per m2 zijn indicatief en kunnen variëren op basis van verschillende factoren, zoals de hoeveelheid en afwerking. Neem contact met ons op voor een offerte op maat.

Referenties:

“De houten gevelbekleding heeft niet alleen de uitstraling van een tijdloos natuurproduct, maar voegt ook waarde toe aan onze woning.” – Familie Jansen

investeren in houten gevelbekleding

Investeer vandaag nog in houten gevelbekleding en geniet van de esthetische en functionele voordelen die het biedt. Neem contact met ons op voor meer informatie en advies over het investeren in houten gevelbekleding.

Conclusie

Houten gevelbekleding biedt talloze voordelen en is een veelzijdige keuze voor uw woning. De prijzen per m2 kunnen echter sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de gekozen houtsoort, afwerking, montagewijze en hoeveelheid benodigd materiaal.

Om een nauwkeurige prijsindicatie te verkrijgen voor uw specifieke project, raad ik aan om een offerte aan te vragen bij een ervaren gevelbekledingspecialist. Deze kan u inzicht geven in de totale kosten en de specifieke mogelijkheden die passen binnen uw budget.

Er zijn diverse houtsoorten beschikbaar voor gevelbekleding, elk met hun eigen unieke uitstraling en eigenschappen. Het is belangrijk om de juiste houtsoort te kiezen die aansluit bij uw gewenste esthetiek, duurzaamheidsbehoefte en budget. Een ervaren specialist kan u hierbij adviseren en helpen de beste keuze te maken.

Investeer in houten gevelbekleding voor een duurzame, esthetische en waardevolle toevoeging aan uw woning. Neem vandaag nog contact op voor meer informatie en deskundig advies over houten gevelbekleding.